16. 3. 08

/// Viktorji 2008 in Big Brother

Ponavadi Svet-Filmov ni deležen nekega medijskega besedičenja, a tokrat je mogoče pametno omeniti dogodek, ki predstavlja največjo slovensko častno nagrado za dosežke v umetnosti, medijih in še marsičem. Nekako ob tem, je pop TV začel drugo sezono prekopiranega reality showa (ustvarjenega za nestrpne slovenske gledalce), Big Brother.

Za bolje razumevanje obeh, sta tukaj dve povezavi do izčrpnih informacij. Viktorji in Big Brother. Had je oboje lepo predstavil, da ne bomo še mi težili z formalnostmi, si preberite Hadovi objavi.

Viktorji so tokrat dobili dva S-ja, govorim o Slonu in Sadežu. Vodila sta namreč celotno podelitev, moramo priznati, na kar zanimiv način. Nekaterim starejšim mogoče stvar ni bila tako všeč kot mlajši populaciji, ker nekako ne razumejo moderne umetnosti (včasih res preveč moderne). Kategorije, dobitnike in nominacije si oglejte pri Had-u. Nekako realno je bilo podeljeno vse skupaj, če pregledamo dejansko delo ljudi, ki so prejeli viktorje. Dalje, kar je potrebno omenit, dober show, z veliko glasbenega vložka. Zrnec, Jonas, SS, respect!

Big Brother je očitna bedarija, že na začetku sem zasledil goloto (way to go, slecite se vsi in pripeljite Wicked Pictures). Kako se bo šov odvijal dalje? Ne bi radi postavljali prevelikih ugibanj, a to da se jih bo še kar nekaj sleklo, je očitno. Dovolj očitno je tudi to, da le take pizdarije dvigujejo rating takim oddajam in zaradi ratinga takih oddaj večino ljudi v naslednjih 90 dnevih ob večerih kar zmanjka. Kaj imamo za pripomnit o kandidatih? Zaenkrat še ni izoblikovan profil vsakega, moramo priznati da so si med seboj dokaj različni, velika verjetnost konfliktov nastaja, samo z 10min spremljanja opazimo veliko posameznikov z velikim koeficientom trme. Po želji, mogoče bo zanimivo. Nina Osenar je uradna voditeljica, kar je nesmiselno omenjat, ker to verjetno že veste.

Če se bo ta rubrika uvajala v prihodnje, še v bistvu ne vemo. Tale medijski spektakel je pač požel toliko ideje, da se o tem nekaj napiše. Ker ni povezano z filmi, igrami, tv serijami in nobeno ostalo stvarjo, imenujemo to kategorijo "offtopic".

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Pozdravljeni!

Najdel sem tvoj blog na netu kak mesec ali več nazaj. Zelo ga rad prebiram kajti sem tudi jaz veliki ljubitelj filmov ter Tv-serij.

Glede tega bloga, je dobro kajti to je sprememba. Sva na enakih mislih glede Big brotherja glede Viktorjev pa ne gledam slo-scene, kajti me ne zanima kej preveč.

Tako da kar tako naprej.