11. 9. 08

/// Zamenjajte večino vašega programovja z brezplačnimi aplikacijami...

...ki so pravzaprav odlična rešitev kako se znebiti velikih programov, za katere ni nujno da so vedno najboljši. Pogledali si bomo kaj je trenutno popularno in kaj se uporablja za kakšno opravilo in kdaj. Gremo lepo po vrsti:

Verjetno si boste takoj na začetku hoteli zaščititi vaš računalnik pred nezaželenimi vdori in virusi. Vse kar potrebujete je AVG Free Edition 8, ki je popolnoma zastonj in hkrati med najboljšimi. Če vam ni všeč ga lahko nadomestite z Bit Defender 10 Free Edition ali pa AntiVir Personal. Vsi so uporabni in všečni.

Zraven tega pogosto spada še zaščita proti vohunsko navlako in podobnim odpadom. Tukaj se v zastonjski obliki izkažejo Spybot Search & Destroy, Hijack This in pa a-squared Free.

V kategoriji požarnih zidov imejte še zraven integriranega windowsovega še enega izmed naslednjih: Sygate Personal Firewall, Outpost Firewall Free in Comodo Firewall. Iz zgornjih treh kategorij izbirajte po en program iz vsake, ker se zlitje teh program ponavadi ne konča dobro.

Delo s sistemom je zelo pomembno. Mnogi zanemarjajo defragmentacijo, odpravljanje napak, čiščenje odvečne navlake, testiranje sistemskih komponent, kar je lahko z naslednjimi aplikacija zelo preprosto: CCleaner (čiščenje odvečne navlake in začasnih datotek - odličen), Recuva (pomaga vam najti in rešiti pomotoma zbrisane podatke iz koša) in Defraggler (defragmentira disk, hitro in učinkovito).

O drugih programčkih, ki jih bomo uporabljali za bolj zabavna opravila pa naslednjič.

Ni komentarjev: