12. 9. 08

/// Še več zastonjskih

It's free, je glavni razlog, zraven tega pa so nekatere zadeve neverjetno uporabne. Tako lahko nadaljujemo o brskalnikih, in predvsem internetnih aplikacijah ki skrbijo za delo z datotekami in komuniciranjem.

Zadeva brez katere ni računalnik to kar bi moral biti je najinteligentnejši brskalnik na svetu - Firefox 3. Izključno trojka je daleč najboljša. Vsi alternativci lahko imate svoje mnenje, a povprečje raziskav in testov pade na lisičko. Uporaba obvezna, razmislite tudi o vtičnikih in preoblekah. Za lisico je najverjetneje Opera, sledijo pa še Flock, Avant Browser, Google Chrome in K-Meleon.

Upravljanje z datotekami je lahko učinkovito in zanesljivo. Naj bo tukaj uTorrent, kar se tiče ostalega file-sharinga pa so tu še eMule, DC++ in Soulseek.

Nepogrešljivi pogovorni programčki so Windows Live Messenger, Trillian, Skype in ICQ. Verjetno je ta izbira odvisna tudi od spletne storitve (maila) preko katerega se mislite prijavljati. Nekako zelo uporaben je Trillian, ki podpira več povezav in predvsem lepo izgleda.

Če ste zahtevnejši pri downloadih in uporabljate FTP serverje, priporočam še ta dva: Firezilla in Flash Get.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Flash get moram še poskusit.