27. 5. 08

(PC) Crysis (8/10)






Prvoosebna strelska pustolovščina postavljena v bližnjo prihodnost vas bo vsekakor navdušila. Zelo pričakovano nadaljevanje FarCry, zdaj že malo uigrana zadeva, je na voljo tudi v DX10 različici za ultimativne grafične efekte. Igra je postavljena (spet) na tropski otok, tokrat izpopolnjen in raznolik, kjer boste preživeli veliko epizod.

Pobijali boste korejce, ki se proti pričakovanju dobro opremijo, tudi z najnovejšo tehnologijo. Na voljo vam je osnoven izbor orožij, tehnik premikanja, uporaben GPS zemljevid in uporaba vseh vozil. Včasih boste delali v ekipi, včasih pa sami. Deležni boste tudi nekaj posebnosti, kot so natikanje dodatkov na puške, posebna stanja ki izrabljajo energijo, uporaben daljnogled in še veliko drobnih zadev, ki naredijo igro boljšo.

Če ste lastnik dobre mašine, predvsem RAM-ov in grafike, je lahko to najlepša stvar, ki ste jo videli na zaslon, razen če se naveličate tropskega pragozda takoj po peti epizodi. V nasprotnem primeru boste začutili da gre za dopolnjeno streljačino klasične grafike in gameplaya. Če privzamemo da vam igra leti z vsemi detajli, je izdelek res osupljiv.

Grafika - 9/10
Zvok - 7/10
Igralnost - 8/10

Ni komentarjev: