8. 4. 08

No Country For Old Men (2007) - (6,5/10)

Policist Ed, morilec Chigurh, Llevelyn Moss in plačanec Wells so zapleteni v igro o denarju. Po velikem strelskem obračunu sredi puščave, se vname boj za veliko vsoto denarja. Moss si lasti kovček, Chigurh se pa poda za njim.

Film, ki bi moral veliko obetati, že zaradi imdb-jeve ocene in visokih recenzij, a temu žal ni tako. Nekaj ljudi se verjetno strinja z mano in si misli da gre še za en triler o serijskem morilcu, ki ne odraža nobene posebnosti. Poraja se vprašanje kje je tu oskar in zakaj? No country for old men je tipična serial killer akcijska drama, lahko tudi triler, z rahlo drugačnim razpletom kot smo jih vajeni in odlično igralsko zasedbo. Pravzaprav bi lahko bila še boljša, a vseeno ni nobwen lik odveč. Film je sicer dober, a tako dober kot bi naj bil pa definitivno ne. Dve uri, dve pivi in čakanje na čudež.





iMDB (8,5/10)

1 komentar:

Anonimni pravi ...

No, film je v resnici zelo dober. Ocena vsaj 7,5. Pač ni posnet po Hollywoodskih standardih in nima vrhunca in razpleta. Ob tem se spomnim na odličen film "Deliverance", ki ravno tako ne ponuja zaključka in s tem olajšanja za povprečnega gledalca. Po ogledu takih filmov še nekaj časa razmišljaš, saj niso narejeni po vzoru hamburgerja, kjer dobiš že vse vnaprej pripravljeno, brez minimalnega lastnega vložka.