10. 12. 07

(PC) Test Drive Unlimited (4/5)











Že rahlo uigran novi del serije Test drive, je resnično najboljši v celi seriji. Za tiste ki se s pojmom prvič srečujte, gre se za dirkanje tipa "drive around free" po mega velikem otoku, ki je narejen po zasnovi Hawaii-skega otoka. Najprej se osredotočimo na glavni element igre; avtomobili. Paleta je velika, avtomobili so razvrščeni po avtosalonih po celem otoku. Videli boste najrazličnejše firme, veliko tudi evropskih, na voljo so vam tudi motorji. Vsak avtomobil je precizno oblikovan, tudi v notranjosti. Vsak model ima svojo grafično podobo števca, ki je približek realni. Združeni so v skupine (glede na karakteristike).

Svet je velik. Razdalje so v kilometrih (nekako realne), da prevozite cel otok boste potrebovali kar nekaj časa. Svetovi so za tako veliko površino dobro izrisani. Sama monotonost niti ni tako moteča, saj igra ponuja druge elemente zanimivosti.

Ideja je kupovanje avtomobilov, kupovanje nepremičnin in vse to z prisluženim denarjem. Prva opcija so dirke (klasični načini), všeč vam bo tudi vloga taksista oz. dostavljalca avtomobilov in pa pobiranje deklet. Za slednje dobite kuponi, ki jih uveljavljate v trgovinah z oblačili. Čisto možno je torej imeti eksotičen avto, velik blok z veliko garažo in igrati frajerja z stilskimi oblačili.

Vse skupaj se šteje v game progress, ki se seveda meri v procentih. Hitro inštalirajte in se poženite proti stotki.

Grafika - 4/5
Zvok - 3/5
Igralnost - 5/5

Ni komentarjev: