14. 11. 07

(PC) Need For Speed Pro Street - (4/5)








Pojavil se je že naslednji v seriji, za nekatere odličen, za druge malo slabši. Osnova je še vedno "needforspeedovska", le elementi igre so novi in drugačni. Njaprej, za vse tiste nevedneže, naj omenim, da gre za simulacijo dirkanja. V njegovih predhodnikih smo opazili že kupovanje avtomobilov, tuning, pregone s policijo, razne načine dirkanja, drag, drift, vse vrste lokacij (vključno z nočno, mesto, podeželje), v glavnem nam je need for speed serija prinesla že vse variante dobre dirkalne simulacije.

Tokrat je poudarek na cesti (hja, naslov pove vse) in na čimboljšem približku vašega sanjskega avtomobila. Soočali se boste z najboljšimi dirkami proti najboljšim nasprotnikov na najboljših lokacijah po svetu. Za trenutek se nam zazdi da gre na neki "ultimate" NFS, da bo ta zadnji, vendar o prihodnosti ne bomo razglabljali. Osredotočimo se na; preko 90 različnih prog in cestnih dirk, autosculpt (vlečite slider-je in oblikujte dele avtomobila po želji)... Tokrat vizualnost avtomobila vpliva na zmogljivost. Govorimo o aerodinamiki in orientaciji avtomobila v prostoru pri visokih hitrostih. Govora je tudi o dimu (končno so ga dodali), damage-u (razbijmo ga na koščke) in ultra fotorealistični grafiki. Prvič se pojavi nov fizikalni model, ki vaš jekleni konjiček približa obnašanju v resničnem svetu. Kako je zadeva resnična, presodite sami. O avtomobilih ne bomo niti malo. Zadnji trije deli NFSja imajo precej podobno paleto avtomobilov, zato je nesmiselno omenjati vse te znamke in modele. Lahko zagotovimo samo, da so zelo hitri. Soundtrack je isti kot prej, najprej je dober, potem pa se ga tako naveličaš, da igraš brez zvočnikov.

Verjetno bo prve dni veliki bum okoli te igre. Mnogi jo zaničujejo (na koncu pa jo potihem sami igrajo), ker pač menijo, da obstajajo bolj nekomercialne variante cestnega dirkanja. Nekateri so pristaši NFSja in vedno bodo, nekateri pa preprosto mislijo, da bo ta del drugačen in boljši. Kateri ste, se spet odločite sami. Igra vredna vsaj poskusa če že ne več.

Grafika - 5/5
Zvok - 3/5
Igralnost - 4/5

Ni komentarjev: