21. 5. 07

Hostel (2005) - (6,5/10)


Grozljivke tipa po letu 1995 so v bistvu narejene do te mere, da včasih človeka nasmejijo namesto ustrašijo. Očitno nova moda. Tale Hostel je produciral Tarantino in je zato mogoče malenkost drugačen. Vsekakor pa gre za kruto zgodbo treh mladostnikov (dveh američanov in prijatelja iz Islandije), ki pridejo v Amsterdam željni zabave. Tam jih napotijo v neko mesto na Slovaškem, kjer naj bi bilo veliko punc, niso pa vedeli, da so tam ljudje, ki imajo malo drugačen odnos do turistov. V Hostelu, kjer prebivajo se na recepciji vrti Pulp Fiction na nekem starem TVju, to se mi je zdela dobra poteza, Tarantinova finta. Spoznali boste Natalijo in Svetlano, ki stojita za vso zadevo in pripeljeta turiste v človeško klavnico.

Posnetki so dobri, film je rated seveda, krvi je ogromno, v bistvu teče po celih sobah. Videli boste krute načine ubijanja ljudi in pa zgodbo o tem, kako se en izmed naših turistov reši. Trailer:

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Strinjam se z oceno, je pa film razdeljen na dva dela (kot še nekaj Tarantinovih) in je potrebno pogledati tudi drugi del. Sicer pa ena boljših grozljivk. Ali pa je to triler?